• Τα κοσμήματά σας θέλουν φροντίδα για να παραμείνουν όπως ήταν όταν τα αγοράσατε. Η καθημερινή χρήση, η ατμοσφαιρική ρύπανση και η σκόνη επηρεάζουν την λάμψη των κοσμημάτων σας και των πολύτιμων λίθων.
  • Αποφύγετε να φυλάσσετε όλα τα κοσμήματα σας μαζί σε ένα κουτί καθώς υπάρχει η πιθανότητα να χαραχτούν ή να μπερδευτούν μεταξύ τους. Ιδιαίτερα τα κοσμήματα που φέρουν πολύτιμους λίθους.
  • Η άμεση επαφή των κοσμημάτων σας, των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων τους με κολόνια, λακ, κρέμες σώματος, οποιοδήποτε άλλο χημικό αλλά και τον ήλιο μπορεί να επηρεάσει το μέταλλο και να αλλοιώσει το χρώμα και τη λάμψη τους. Τις περισσότερες πέτρες μπορείτε να τις φρεσκάρετε με χλιαρό νερό, σαπούνι και μια μαλακή βούρτσα (οδοντόβουρτσα). Προσοχή να μη μένουν κατάλοιπα του σαπουνιού. Οι πολύτιμοι λίθοι δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζονται σε συσκευή Ultrasonic.
  • Τα μαργαριτάρια είναι ζωντανός οργανισμός και είναι πολύ ευαίσθητα στα χημικά όπως κολόνιες, λακ κλπ. Κάθε φορά που βγάζετε τα μαργαριτάρια σας καθαρίστε τα με ένα νωπό πανάκι και αφήστε τα να στεγνώσουν πριν τα βάλετε στο κουτί ή το πουγκί τους. Ιδανική είναι μία βελούδινη ή μεταξωτή θήκη για την φύλαξή τους. Μην τα αφήνετε πολύ καιρό σε κλειστό χώρο ή κοντά σε εστία θερμότητας λόγω τις σύστασής τους μπορεί να αφυδατωθούν ή να χάσουν το χρώμα τους και τη λάμψη τους. Τα μαργαριταρένια κολιέ είναι απαραίτητο να περνούν έλεγχο και να γίνεται η αντικατάσταση της κλωστής ανά 3 με 5 έτη, ανάλογα τη χρήση τους.
  • Ελέγξτε πάντα τα κοσμήματά σας για τυχόν φθορές. Στα κολιέ και στα βραχιόλια ελέγξτε τα κουμπώματά τους ανά διαστήματα για τυχόν αλλοιώσεις. Στα κοσμήματα με πολύτιμους λίθους ελέγξτε τα δεσίματα των πετρών. Οι πέτρες στα δαχτυλίδια είναι καρφωμένες και έχουν ελεγχθεί από έμπειρο τεχνίτη στην παραγωγή τους. Παρόλα αυτά, χρειάζεται προσοχή, επειδή σε ένα πιθανό χτύπημα σε κάποια επιφάνεια υπάρχει πιθανότητα να φύγει κάποια πέτρα.
  • Για το φρεσκάρισμα τα ασημένια σας κοσμήματα ( όχι τα επιχρυσωμένα), αφήστε τα για αρκετή ώρα σε ένα δοχείο με νερό και μαγειρική σόδα, το οποίο έχετε καλύψει εσωτερικά με αλουμινόχαρτο. όταν επανέλθουν στο χρώμα τους, σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει και το σημαντικότερο είναι ότι θα το έχετε καταφέρει χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει χημικό συστατικό!

Τo crystal-stones.eu χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχει μια καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Με την χρήση του site αποδέχεστε την χρήση των cookies.